Jenni Aholan talo on liian lämmin

Jenni Ahola kertoo olevansa hyvä nukkuja, mutta uuden ison omakotitalon tuomat uudet haasteet ovat tuoneet tullessaan öisiä heräilyjä.

– Meillä on ollut vaikeuksia säätää talon lämpötilaa, joka on alkanut haitata mun unta. Esimerkiksi viimeyönäkin heräsin siihen, että oli kuuma. Talossa on paljon isoja ikkunoita, joista lämpö tulee sisään ja lämmittää koko tämän talon.

Uniasiantuntijamme Raine Hartus kävi katsomassa, miltä Jenni Aholan makuuhuoneessa näyttää.

– Täällä on kyllä aika lämmin. Viileässä ihminen nukkuu paremmin, että lämpötilaa voisi kyllä pari astetta madaltaa, jos se on termostaatilla mahdollista. Paljon on tietysti erilaisia materiaaleja, jotka vaikuttaa myös.  Onko peitto hengittävä, minkä vahvuinen se on, mitä materiaalia se on, lakanat ja ihan sijauspatja ja sen täyte vaikuttavat. Hektinen elämä voi saada aikaan myös sen, että näet paljon unia yön aikana. Unien näkeminen saa sykkeen kohoamaan, joka sitten lämmittää kehoa entisestään.

Hartus huomaa, että Aholan peitto ei ole hengittävää materiaalia. Katso jaksosta 11, minkälaisia vinkkejä Hartus antaa materiaaleihin liittyen.

 

Teksti: Annukka H.

04/08/2013