Jukka Ässä suosii perhepetiä

Jukka Ässä suosii perhepetiä sen helppouden vuoksi.

– Meillä on 8kk ikäinen vauva, ja tällainen perhepeti on ollut alusta asti meille toimiva systeemi. Me ostettiin aikanaan esikoiselle pinnasänky ja se ei nukkunu siellä yhtäkään yötä. Nyt me ollaan sitten vaan menty niin, että sitä nyt ei vaan tarvita. Perhepeti on helppo ratkaisu, kun vauva kuitenkin syö öisin, niin vaimon ei tarvi nousta välillä ja unenpöpperössä nostella vauvaa, laittaa takaisin nukkumaan ja taas sama juttu tunnin päästä.

Jukka Ässä myöntää, että perhepedissä on myös huonoja puolia.

– Huonoja puolia tässä on varmaan juuri se, että se vauva on siinä välissä, Jukka naurahtaa. Hirveästi läheisyyttähän siinä ei pariskunta saa, hän selventää.

Uniasiantuntijamme Vesa Tuominen kävi juttelemassa Jukka Ässän kanssa heidän ratkaisustaan ja valotti heti siinä piileviä vaaroja.

– Vauvalle voi sattua jotain, jos aikuisella on levoton uni ja hän kääntyy huomaamattaan vauvan päälle. Saattaapa olla, että siinä on ihan parisuhteeseenkin vaikutusta. On se toisaalta hieno asia vauvalle, että hän tuntee olonsa turvalliseksi vanhempiensa välissä.

Tuominen tuo myös esille hygieniahaitat. Kun vauva puklaa vanhempien sänkyyn, se imeytyy patjoihin, sitä on vaikea pestä ja siksi se homehtuu. Varmin merkki tästä on se, että vauvan silmät alkavat rähmiä ja nenä vuotaa.

Katso jaksosta 8, miten uniasiantuntijamme neuvoo pitämään vauvan pedin puhtaana.

 

Teksti: Annukka H.

07/05/2013