Laura Voutilainen nukkuu hotelleissa huonommin kuin kotonaan

Laura Voutilainen on alkanut kiinnittämään enemmän huomiota uneen ja ravintoon keikkaillessaan useamman kerran viikossa.

– Yhdessä vaiheessa tuli se, että mä en jaksa jos mä en ala kiinnittää huomiota tähän nukkumis- ja ruokapuoleen. Se tuli jo siinä, kun mä olin kolme vuotta tehny sillä tavalla, että mä olin vähän sinnepäin ajatellut ravitsemuspuolta ja unipuolta. Sen kolme vuotta vielä jotenkin jaksoi vetää ihan miten sattuu, mutta sitten mä tajusin, että mun pitää oikeasti muuttaa asenteitani näitä asioita kohtaan, Voutilainen kertoo.

Laura on huomannut, että keikkamatkoilla unen ja levon rooli on merkittävä.

– Mun pääammatti on laulaa, mutta siitä hyvin pieni osa on sitä laulamista. Toinen ammatti on kuski ja kolmas nukkuminen. Tärkeää on se, että sä pääset lepoon ja saat levättyä tarpeeksi, jos sä et saa, mistään ei tuu mitään, Voutilainen selventää.

Laura kertoo nukkuvansa huonommin hotelleissa, kuin kotonaan ja epäilee sen johtuvan siitä, että hän on rakentanut itselleen hyvän unikodin ja kiinnittää kaikkiin unensaantiin liittyviin asioihin hotellissa ja huoneessa huomiota. Uniasiantuntijamme Vesa Tuominen kävi katsomassa Voutilaisen hotellihuoneen olosuhteita ja kertoi, miten sänkyä voi muovata omien tarpeidensa mukaan.

– Hotellien matalat tyynyt on tarkoitettu aika kapeaharteiselle ihmiselle. Jos hartioita löytyy, kannattaa kaksi tyynyä laittaa päällekkäin, että saa riittävän tuen. Liian pienestä tyynystä kertoo esimerkiksi se, että sä yrität luontaisesti työntää vielä kättä tyynyn alle lisätuen saamiseksi, Tuominen kertoo.

Tuominen näyttää, miten myös vyötärö saa kyljellään nukkuessa lisätukea, kun asettaa oikean vahvuisen pehmusteen petauspatjan alle. Katso jaksosta 10, mitä muita vinkkejä uniasiantuntija antaa Laura Voutilaiselle.

 

Teksti: Annukka H.

20/05/2013