Mustikka-vaniljajäätelö

RAAKA-AINEET:

200g pakastemustikoita

2-3 jäädytettyä banaania

4-5 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

1 rkl kotimaista hunajaa

1/2 tl laadukasta suolaa

1 tl aitoa vaniljaa (jauheena)

 

1) Valmista massa kuohkeaksi tehoasekoittimella ja kaada jäätelökoneeseen tai vaihtoehtoisesti n. 20 minuutiksi pakastimeen.

2) Koristeluun sopii mainiosti rouhittu raakasuklaa / tumma suklaa tai murskatut kaakaopavut (kaakao nibsit). Kokeile myös mehiläisten siitepölyä nonparellien korvikkeena tai koristele jäätelö värikkäillä marjoilla / marjajauheilla. Kesällä jäätelön päälle sopivat mainiosti myös monet syötävät kukat kuten ruusun tai orvokin lehdet.

Resepti: Jaakko Halmetoja

06/10/2013