Raakapuuro

RESEPTI

1. Huuhtele tattarisuurimot huolellisesti kuumalla ja kylmällä vedellä.

2. Lisää halutessasi joukkoon myös esim. manteleita, kurpitsansiemeniä, hampunsiemeniä tai auringonkukansiemeniä.

3. Kaada suurimot ja siemenet astiaan ja lisää vettä niin, että suurimot peittyvät. Lisää joukkoon ripaus laadukasta suolaa (raffinoimaton merisuola, ruususuola tmv.) ja sekoita.

4. Anna liota huoneenlämmössä 2-8 tuntia / ”yön yli”.

5. Kaada liotusvesi pois siivilän läpi. Huuhtele suurimot ja siemenet huolellisesti kuumalla ja kylmällä vedellä.

6. Kaada puuro blenderiin ja sekoita lisäten samalla joukkoon lähdevettä sen verran että koostumuksesta tulee sopivan puuromainen. Sekaan on hyvä laittaa myös muutama tuore taateli, rusinoita, viikunoita, goji-marjoja tmv.

7. Lisää valmiin puuron joukkoon esimerkiksi pakastemarjoja, kanelia ja hieman hunajaa.

 

Resepti: Jaakko Halmetoja

25/08/2013