Sitruunapasta

2 – 3:lle
250 g tuorepastaa (esim. Fettuccine tuorepasta)
yhden sitruunan raastettu kuori ja 3 rkl sitruunanmehua
25 g voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
muutama oksa timjamia
2 dl kuohukermaa
50 g raastettua parmesaania
hyppysellinen suolaa
mustapippuria

  1. Täytä kattila vedellä ja laita se jo hellalle odottelemaan pastaa saapuvaksi
  2. Raasta parmesaani, mittaa valmiiksi voi, valkoviini ja kerma
  3. Huuhdo sitruuna huolella, raasta siitä kuori (varo raastamasta valkoista osaa, se on kitkerää)
  4. Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu, keitä minuutin verran
  5. Lisää pannulle viini ja nosta lämpöä, kiehauta jälleen minuutti
  6. Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjaminoksia, kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia, kunnes kastike sakenee, keitä tällä välin tuorepasta
  7. Lisää kiehuvaan, suolattuun veteen tuorepasta ja anna kiehua pari minuuttia
  8. Ongi timjaminoksat pannulta pois, niitä ei enää tarvita
  9. Mausta kastike suolalla ja reilulla mustapippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesaanista
  10. Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon, pyörittele kastike pastan kimppuun
  11. Annostele lautasille, lisää annosten päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita silputtuja yrttejä (esim. ruohosipuli tai lehtipersilja)
24/05/2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

captcha

Please enter the CAPTCHA text