Tomaatti-basilika piiras

04RAAKA-AINEET

POHJA
2 taatelia
2 rkl kookosöljyä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl manteleita (kuorittuja)
1 dl tattarijauhetta (blenderissä jauhettua)
0,5 dl auringonkukansiemeniä (blenderissä jauhettuina)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

TÄYTE
3 dl manteleita
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 dl tomaattimurskaa, tehty itse tuoreista tomaateista
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
2 rkl kookosöljyä
2 rkl psylliumjauhetta
1 rkl hunajaa
4 rkl kookosmaitoa (voi korvata vedellä)
kourallinen tuoretta basilikaa

Koristeeksi:
Tomaatin viipaleita, basilikan lehtiä

1. Valmista pohja. Laita mantelit, auringonkukansiemenet ja tattarijauhe blenderiin ja jauha seos hienorakenteiseksi. Lisää joukkoon taatelit, kookosöljy, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Blendaa tasaiseksi.

2. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan n. 0,5cm paksuiseksi levyksi reunoja myöten. Pohjan voi halutessaan pakastaa 20 min, jolloin tätteen levittäminen helpottuu.

3. Valmista täyte. Laita mantelit, cashew-pähkinät ja aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska blenderiin ja sekoita. Lisää joukkoon loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Levitä täyte pohjan päälle tasaiseksi ja laita piiras tekeytymään pakastimeen.

5. Ota piiras hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan ja koristele tomaatin viipaleilla ja basilikan lehdillä ennen tarjoilua. Herkuttele!

 

Resepti: Pikku Paratiisi

 

28/10/2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

captcha

Please enter the CAPTCHA text