Tuija Vuolteen univinkki

Tuija Vuolle on tamperelainen näyttelijä ja teatterineuvos. Hän on jäänyt eläkkeelle vuonna 2010, jonka jälkeen hän on kevääseen 2014 mennessä tehnyt jo seitsemän roolia. Tällä hetkellä Tuija Vuolle näyttelee Tampereen Komediateatterilla näytelmässä Kvartetti. Kun Vuolteella ei ole esityksiä tai teatteriharjoituksia, hän kertoo elävänsä normaalia eläkeläisen elämää.

Tuija Vuolle on omatoimisesti laittanut elämäänsä remonttiin ja ottanut huomioon myös uneen ja nukkumiseen liittyvät asiat.

– Paljon ennen makuuhuoneeseen menemistä, mä laitan verhot alas ja laitan pedin semmoiseen kuntoon, että se odottaa mua. Sen lisäksi mä oon ruvennut tekee sitä, että mä luen hetken aikaa ennen nukkumaan menoa, Vuolle kertoo.

Tuija Vuolle kertoo uniongelmiksi yöheräilyt ja vaikeudet nukkua selällään.

– Mä haluaisin nukkua selälläni ja se ei onnistu. Mä usein kun menen sänkyyn, niin makaan selälläni. Kiinnittämättä siihen enempää huomiota, mä käännyn jommallekummalle kyljelle.

– Mä oon herkkäuninen. Kun mä herään yöllä enkä saa nopeessa tahdissa unta uudestaan, ni mä nousen ylös ja saatan lukea.

Vuolle on opetellut oman tavan, jolla kokee pääsevänsä helposti uneen.

– Ensimmäisenä kun mä menen sänkyyn, mä tarkistan, että mulla on selkä, otsa ja leuka rentona. Sen jälkeen mä vedän syvää henkeä ja puhallan sen ulos. Sit mä hengitän sisään, ulos ja pitkä tauko. Siihen kun keskittyy, niin aamulla huomaa, että minähän olin nukahtanut siihen, Vuolle opastaa.

Katso 4. jaksosta lisää ihastuttavasta Tuija Vuolteesta. Ensiesityksen (23.3.) jälkeen jakso nähtävillä Ruutu.fi:ssä 20 päivän ajan.

Seuraavassa jaksossa (5. jakso) Tuija Vuolle tapaa uniasiantuntija Vesa Tuomisen.

26/03/2014